onepint.blogg.se

Följ med mig när jag brygger och dricker mig igenom Brewing classic styles

Varför behandlar vi inte ölen med den respekten som den förtjänar

Kategori: Allmänt

Det är ganska otroligt att vi kan se så olika på samma sak. För vissa så är öl bara precis det, det är en öl. Det är en kall,ljus och kolsyrad vätska. En dryck som man dricker för att både skölja ner maten och för vissa även problemen.
 
Oftast så ser inte dessa personerna ölen för det hantverk det är, för den 50/50 blandningen mellan konst och biologi som det är. Man tänker inte alls på allt slit som ligger bakom,alla timmar,alla pengar och all oro. För tro mig,bakom varje öl så står en/flera jävligt oroliga bryggare.
 
Jag tycker verkligen att det är otroligt roligt att intresset för riktigt öl ökar. Att folk vågar gå ifrån den stora starka,mariestaden eller vad det nu må vara. Att folk vågar bryta sina rutiner och testa något nytt. Jag har absolut inget emot en person som gillar sin mariestad eller sin norrlands guld, Jag tycker bara synd om personen. Jag tycker det är synd att någon ska sitta och dricka något som bara är en blek jämförelse av vad öl egentligen är.
Visst vi tycker alla om olika saker och det är absolut så med öl också. Men kom inte och säg till mig att du hellre äter en denniskorv än en lundaknake. Det är faktiskt en ganska bra jämförelse, tänk om du bara hade ätit denniskorv i hela ditt liv. Sen en dag så får du smaka på en lundaknake alltså en riktig korv. Hur hade du känt då? hade du inte varit förbannad? varför har inte någon sagt någonting. varför har ingen visat mig att det finns bättre saker. Precis så är det med ölen, för tro mig om man bara vågar bryta sina rutiner och väljer en annan flaska än den där man alltid tar,så kommer en helt annan värld att öppnas. Och jag lovar att man aldrig ser på öl på samma sätt som man gjorde innan.
 
så bara en tanke sådär en fredagskväll våga testa nya öl, och visa ölen den respekten den förtjänar.